Carlo Lammers ´Chansonnier 2.2´

SAM_3335 copy

Na een flink aantal jaren theatervoorstellingen te hebben gemaakt, lijkt het erop dat Carlo Lammers zich de komende jaren in hoofdzaak zal gaan richten op het maken en brengen van muziek. Hoewel andere vormen niet bij voorbaat zijn uitgesloten, vindt regisseur Oscar Materiaal (foto) het niet meer dan logisch dat muziek de volgende stap gaat worden voor ‘zijn artiest’ Carlo.

In het stam-repetitielokaal van Carlo Lammers nipt Oscar Materiaal (Oscar Maters) voorzichtig van zijn nog net iets te hete koffie: “Het is geen geheim dat Carlo er meestal moeite mee heeft om ergens meteen een mening op te plakken. Maar bij de meeste dingen heeft hij vaak wel razendsnel een sterk gevoel. Niet automatisch het meest handige gevoel, en misschien geeft hij er ook niet altijd op de meest gelukkige manier uiting aan, maar Carlo is er wel altijd heel uitgesproken in.”
“’A hell of a thing’,” aldus Oscar. Muziek is volgens hem de meest voor de hand liggende manier om al dat ongefilterde uitdrukkingsvol naar buiten te brengen.

Oscar heeft het iets meer dan een maand geleden aan Carlo voorgelegd: “Waarom word je niet chansonnier? ‘Chansonnier 2.0’? Of ‘2.2’: nieuwnieuwnieuw, met nét dat beetje extra?”
Carlo, dankbaar dat Oscar altijd zo’n vertrouwen in hem heeft, zegt dat hij nog wel even aan het idee heeft moeten wennen. Alsof je een tijdperk afsluit door meteen door te stomen naar het volgende.
“Maar na een tijdje dacht ik: pourquoi ook niet? Chansonnier 2.2!”
“Wat overigens niet betekent dat Carlo nu enkel nog liedjes in het Frans gaat brengen,” verduidelijkt Oscar snel.
“Non, merci, hee!” zegt Carlo.
“Ik bereid me er in ernstige mate op voor dat Carlo er weer op zijn geheel eigen eigenwijze wijze invulling aan gaat geven,” zegt Oscar.
“Erg maar waar,” knipoogt Carlo.

Oscar en Carlo zijn geen vreemden in de muziek. Van 2002 tot 2007 maakten ze samen deel uit van de band THE DEAD SOCIETY POETS, waar Carlo de zang voor rekening nam en Oscar de drums.

over THE DEAD SOCIETY POETS

Advertenties