Nijmeegse artiest uitgescholden om liedje

vvv4987 (2)

De Nijmeegse artiest Carlo Lammers is afgelopen weekend door medewerkers van een VVV in zijn regio uitgescholden voor ‘nasibal’ en ‘stomme hond’. Lammers moest wachten aan de balie en begon voor de grap ‘Fuck de VVV’ te zingen. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij twee VVV-medewerkers, die op dat moment klanten aan het helpen waren.

“Het was natuurlijk niet de meest subtiele grap, maar toch had ik het gevoel dat ik ´m daar op dat moment moest maken,” aldus Lammers. In het lied noemde hij medewerkers van de VVV verder nog ‘slome slakken’ en vroeg hij aan een denkbeeldige Mien waar zijn zout was gebleven.

De twee medewerkers van de VVV verklaarden herhaalde malen te hebben verzocht of Lammers wilde ophouden met het liedje. Lammers was daar echter met geen mogelijkheid toe te bewegen, omdat hij naar eigen zeggen ´on a roll´ was.

“Ik werk hier nu al 18 jaar en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het liep echt totaal de spuigaten uit. Ik wist niet meer wat ik moest doen om het te stoppen,” was het commentaar van een van de VVV-medewerkers.

Lammers was achteraf wel verbaasd over de heftigheid van de reacties. “Ik had ook niet verwacht dat de politie erbij zou worden gehaald.”

Na een verhit gesprek heeft Lammers aan beide medewerkers zijn excuses aangeboden. Lammers heeft verder nog toegezegd dat ‘Fuck de VVV’ op geen enkele manier deel uit zal gaan maken van zijn repertoire, hoewel hij van mening blijft dat de VVV al jaren de weg kwijt is en dat het hoog tijd wordt dat iemand daar eens iets over durft te zeggen.

bron: De Flagrante Courant, 30 november 2015

Advertenties